vrijdag 22 november 2013

Recept: quiche met groenten

Vorige week gingen mijn ouders naar het eetfestijn van mijn jongere neef zijn school. Jammer genoeg kon ik niet meegaan, doordat er geen vegetarisch werd voorzien.
Hoewel, jammer... Ik heb me nog eens volledig kunnen laten gaan in de keuken. 
Ik heb in de koelkast en in de kelder nog wat restjes gevonden wat leidde tot de creatie van deze quiche met groenten. 

Ik vond nog eitjes, bladerdeeg, smeerkaas met bieslook, courgettes, paprika's, erwtjes,... inspiratie genoeg dus! 
Ik heb hieronder het recept geschreven wat ik die avond uit mijn mouw heb geschud aan de hand van wat er in huis lag. Probeer zelf eens te experimenteren met de groenten die je in huis hebt. Wie weet maak jij zelf nog wel de perfecte quiche!

Ps: Erg leuk wat mijn mama zei bij het vertrekken naar het eetfestijn: 'Amai, dat ruikt hier lekker. Ik zou beter hier blijven.' En daarvoor doen we het hé!



Wat heb je nodig?

  • Een vel bladerdeeg
  • 2 eieren en 2 eidooiers
  • 1 doosje sojaroom 
  • Een eetlepel Philadelphia met bieslook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • Een kleine courgette
  • Wat diepvriesspinazie (ontdooit)
  • Wat diepvrieserwtjes
  • Een zoete aardappel
  • Een sjalot
  • Een teentje look
  • Een laurierblad
  • Peper en zout
  • Tijm
Hoe maak je het?
  1. Leg het koude bladerdeeg op bakpapier in een taartenschotel. Bak ongeveer 15 minuten met wat baklinzen op 180°C.
  2. Snij de groentjes fijn. Ik snij ze niet te fijn, omdat ik graag nog mijn groenten herken in de quiche.
  3. Stoof de ui en look lichtjes aan. Voeg nadien de paprika's, zoete aardappel en courgette toe. Kruid met wat tijm, peper, zout en voeg het laurierblad toe. Laat enkele minuten afgedekt stoven.
  4. Kluts ondertussen de eitjes met de room. Kruid met peper en zout en voeg de Philadelphia met bieslook toe. Roer goed.
  5. Voeg bij de groenten de spinazie en de erwtjes. Zorg ervoor dat er niet te veel water bij de groentjes komt.
  6. Kruid met peper en zout.
  7. Doe de groentjes in het voorgebakken bladerdeeg en gier hierover het eiermengsel.
  8. Laat 25 minuten tot 30 minuten bakken in een oven van 180°C.
  9. Smakelijk!

20 opmerkingen:

  1. Wauw die zie er echt ontzettend lekker uit!
    Ik houd van quiches, dus ga binnenkort deze eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 'k Zou 't ook niet moeilijk hebben om te kiezen, Céline... Jouw kookkunst en jouw gezelschap... !!!
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. om in te bijten Céline

    prettig weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik vind het er echt heerlijk uitzien! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oooh dit ziet er echt heel erg lekker uit! Ik ben dol op quiche, dit recept sla ik op :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er heerlijk uit!
    Leuke blog, ik volg je nu via Bloglovin :)
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het is maar dat ik nu geen bladerdeeg in huis heb....verdorie toch! Staat genoteerd voor ergens de komende week, ziet er HEEL lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Nou, dat noemt men dan 'van de restjes leven'! Feestelijk dan toch bij jou! ;-)

    Groetje

    BeantwoordenVerwijderen
  9. eentje om samen met zoon lief te maken

    BeantwoordenVerwijderen
  10. het ziet er verrukkelijk uit, Celine!
    En met wat blokjes spek kan het ongetwijfeld tot een quiche voor vleesliefhebbers worden omgetoverd zeker?

    ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sowieso! Volgens mij zal dat ook wel lekker zijn! ;-)

      Verwijderen
  11. 't plezante aan quiches is dat het zo snel klaar is, eh? :-))

    jouw quiche ziet er overheerlijk uit, céline!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. 't is al gekopieerd! Dat maak ik beslist een dezer dagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. nog iets wat ik heel graag eet!
    k zal eens bij Magda langs gaan hihi

    BeantwoordenVerwijderen