zondag 10 februari 2013

Recept: Oreo Cupcakes

Omdat jullie het zo lief vroegen: het recept voor de Oreo-Cupcakes.
Smakelijk!


Wat heb je nodig?
  • Voor de cakejes:
    • 200 g zelfrijzende bloem
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 100 g fijne suiker
    • Snuifje zout
    • 100 g plantaardige bakboter (vb Solo, Alpro Bakken en Braden)
    • 3 eieren
    • 50 g zure room
    • 5 Oreo-koekjes
  • Voor de topping:
    • 300 g zachte boter (ik gebruik ook plantaardige, maar je kan ook échte boter gebruiken uiteraard. Dit laatste zal voor een betere smaak zorgen.)
    • 300 g bloemsuiker
    • 4 Oreo-koekjes
    • Enkele Oreo-koekjes ter afwerking
Hoe maak je het?
  1. Doe de bloem, de suiker, het zout en de boter bij elkaar. Snij de boter in kleine stukjes. Meng dit allemaal met je handen tot een zanderig mengsel.
  2. Voeg één voor één de eitjes toe en roer dit door het mengsel met een klopper.
  3. Voeg de zure room toe en meng goed.
  4. Plet de Oreo-koekjes: steek de koekjes in een diepvrieszakje en plet de koekjes met behulp van een deegrol. Zorg ervoor dat de koekjes mooi verkruimeld zijn.
  5. Voeg de verkruimelde Oreo-koekjes toe aan het mengsel. Meng dit door middel van een spatel.
  6. Verwarm de oven op 150°C. (bij voorkeur een heteluchtoven)
  7. Vul ondertussen de papieren bakvormpjes met het mengsel. Dit lukt eenvoudig met twee koffielepels. Vergeet niet om de papieren vormpjes eerst in een bakblik voor muffins te zetten. Zo zullen de cupcakes een mooie vorm krijgen en niet uitlopen.
  8. Plaats de cakejes in de oven voor ongeveer 25 minuten.
  9. Laat ze afkoelen tot ze volledig koud zijn.

Nadien kan je ze versieren met de topping. Hoe maak je deze?
  1. Snij de boter in kleine blokjes. Voeg bij de boter de bloemsuiker.
  2. Voeg 2 eetlepels heet water toe en meng goed. Indien je niet onmiddellijk een smeerbare massa krijgt, kan je dit eventueel 'au bain marie' doen. Zorg er wel voor dat de boter in geen geval smelt!
  3. Voeg bij dit mengsel de oreo-koekjes, die je eerst verkruimeld.
  4. Meng dit met een spatel.
  5. Smeer de topping nonchalant met een eetlepel op de cupcakes.
  6. Werk af met een halve Oreo-koek. 

20 opmerkingen:

  1. Ik kokkerel niet zoals jij, Céline, maar 'k geniet elke keer van je logjes !
    Leuke startpagina ook !
    Lie(f)s.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm..., daar komt 'lekkerbekkentrekken' van!

    Groetje

    BeantwoordenVerwijderen

  3. dankjewel voor dit recept, céline!!
    ik heb het meteen opgeslagen! :-))
    dit ga ik zeker uitproberen!
    (zo gauw mijn zelfgebakken wafels op zijn) ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik weet wat ik dit weekend ga doen! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  5. oooh makenmakenmaken! ziet er top uit!

    xo, styledelight.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bedankt voor het recept. Ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Kijk, daar doe je vast heel veel mensen een hoop plezier mee! ook de toekomstige googleaars!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jaaa! Hier heb ik op zitten wachten! Heerlijk :-)

    XO The Daily Fashion Drug

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dat gaan we deze week maken samen met de kleinkinderen. Is een keer wat anders dan allerlei koekjes ( die evenwel ook heerlijk lekker zijn! ). Ik hoop dat onze cakejes er ook zo aantrekkelijk zullen uitzien zoals die van joui!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ohhhhhh lekkeeeeer <3 *Kwijl, kwijl*

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oooooh wat heerlijk! Dit ga ik zeker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ziet er heerlijk uit maar het zijn wel calorie-bommetjes vermoed ik. Maarja, ge moet ze ook niet allemaal in één keer opeten hè.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker ook eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. waar de oreokoekjes verkruimeld moeten worden, moet de witte vulling er dan bij of moet het enkel het zwart koekje zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het volledige koekje mag er bij. Veel succes!

      Verwijderen
  15. Ziet er echt geweldig leuk & lekker uit!

    leuk blog heb je, ik ga je volgen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. voor hoeveel cupcakes is dit recept?

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Een klein tien tal :-) groetjes, Céline

    BeantwoordenVerwijderen